Ελεύθερη η Βιετναμέζα ύποπτη για την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ελεύθερη η Βιετναμέζα ύποπτη για την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η Βιετναμέζα που κρατείτο στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία με νευροπαραλυτικό παράγοντα το 2017 στη Μαλαισία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος της.

Η 30χρονη Ντόαν Θι Χουόνγκ αφέθηκε ελεύθερη γύρω στις 07:20 (02:20 ώρα Ελλάδος) από φυλακή της Κουάλα Λουμπούρ, διευκρίνισε ο δικηγόρος της Χίσιαμ Τεχ Ποχ Τέικ. Δημοσιογράφοι που περίμεναν έξω από την φυλακή είδαν να εξέρχεται ένα φορτηγάκι και ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. Ένας υπάλληλος του δικαστηρίου επιβεβαίωσε επίσης την απελευθέρωση της Ντόαν Θι Χουόνγκ.

Η νεαρή γυναίκα ήταν η μοναδική κατηγορούμενη για περισσότερο από έναν μήνα για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικριτή των βορειοκορεατικών αρχών, τον Φεβρουάριο του 2017 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Η συγκατηγορούμενή της για τη δολοφονία αυτή, η Ινδονήσια Σίτι Αϊσίγια, αφέθηκε αιφνιδίως ελεύθερη στις 11 Μαρτίου.

Έπειτα από διπλωματικές πιέσεις από το Βιετνάμ, η εισαγγελία της Μαλαισίας εγκατέλειψε την 1η Απριλίου τη δίωξη σε βάρος της Ντόαν Θι Χουόνγκ για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ και της άσκησε δίωξη για πρόκληση τραυματισμών με επικίνδυνα όπλα. Η πρώην κομμώτρια ομολόγησε την ενοχή της γι αυτήν την νέα κατηγορία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών από Ανώτερο Δικαστήριο της Μαλαισίας.

Η Βιετναμέζα αφέθηκε ελεύθερη αφού αφαιρέθηκε η περίοδος της προφυλάκισής της από τον Φεβρουάριο του 2017 οπότε συνελήφθη, και μειώθηκε η ποινή της λόγω καλής συμπεριφοράς. Η Ντόαν Θι Χουόνγκ και η Ινδονήσια Σίτι Αϊσίγια ήταν οι μόνες κατηγορούμενες στη δίκη για τη δολοφονία του βορειοκορεάτη διαφωνούντα Κιμ Γιονγκ Ναμ, σε μια επιχείρηση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο αυτοεξόριστος ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη πέθανε αφού δέχτηκε στο πρόσωπο έναν νευροτοξικό παράγοντα, που θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής. Βάσει της μαλαισιανής νομοθεσίας, οι δύο γυναίκες κινδύνευαν να τους επιβληθεί η θανατική ποινή, αν κρίνονταν ένοχες για φόνο

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι