Ελπίζει και η Μέρκελ για λύση στο Eurogroup

-

Την ελπίδα ότι την Πέμπτη στην συνεδρίαση του Eurogroup θα γίνει το «το τελευταίο βήμα στο ελληνικό πρόγραμμα», εξέφρασε η 'Αγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας παραλλήλως ότι με το που θα συμβεί αυτό «όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων» και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να ληφθούν τα μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης.

"Πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η Καγκελάριος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η συνάντηση Μέρκελ - Μακρόν στο Βερολίνο έγινε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με στόχο την κατάθεση γερμανογαλλικής πρότασης στην Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα. για το θέμα αυτό η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνεργασία Γερμανίας και Γαλλίας προκειμένου να εναρμονιστεί το σύστημα φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Η Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε και στην πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης. Ωστόσο τόνισε ότι για να επέλθει η σύγκλιση κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια. Παραδέχθηκε πάντως ότι "η σύγκλιση στην Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής".

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.