Ένας ακόμα Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

-
30
Νάρκη σκότωσε μικρά παιδιά στο Αφγανιστάν
Εικόνα Αρχείου.

Ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, ο έβδομος από την αρχή της χρονιάς, γνωστοποίησε η αποστολή του NATO στη χώρα, που συνεχίζει να σπαράσσεται από τον πόλεμο ανάμεσα στις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις και οργανώσεις ανταρτών.

Ο στρατιώτης ήταν μέλος της αποστολής Resolute Support, που άρχισε το 2015 για να υποστηριχθούν οι αφγανικές δυνάμεις, τις οποίες δυνάμεις του NATO εκπαιδεύουν και συνοδεύουν στις μάχες. «Πενθούμε και τιμούμε τη θυσία του στρατιωτικού μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν. «Παραμένουμε αποφασιστικοί», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έδωσαν λίγο αργότερα στη δημοσιότητα ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης, σημειώνοντας ότι επιτέθηκαν και κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα στην περιοχή Γκαρμσέρ, στην επαρχία Χελμάντ, και ότι σκότωσαν όλους τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που επέβαιναν σε αυτό. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο ανακοινώσεις αναφέρονται στο ίδιο συμβάν.

Περίπου 14.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί είναι το τρέχον διάστημα ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν. Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο αφγανικό θέατρο μειώθηκε σημαντικά αφότου αποσύρθηκαν οι χερσαίες δυνάμεις με τον τερματισμό της αποστολής της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) στα τέλη του 2014.

Πάνω από 2.400 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από το 2001, όταν άρχισε η αμερικανική επέμβαση στη χώρα που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν.