Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

-

Ένοχοι κρίθηκαν, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σε ότι αφορά τον 46χρονο επιχειρηματία από το Ρέθυμνο -που αποκαλούνταν και από τον ίδιο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη «Ευγένιος»- και τον 46χρονο Κρητικό, μόνιμο κάτοικο Αθηνών που δεν είχε κριθεί προφυλακιστέος, καθώς δεν είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 2 Οκτωβρίου του 2017, όποτε και απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, το δικαστήριο τους απέδωσε διευθυντικό ρόλο στην εγκληματικής οργάνωσης.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι από τους 12 κατηγορουμένους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το κατηγορητήριο για τους 12 κατηγορουμένους, περιελάμβανε πέντε συνολικά κακουργηματικές πράξεις. Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντος ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού τυφεκίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.