Ένοχοι οι δύο Βούλγαροι για το φόνο του επιχειρηματία Μακρή

-

Ένοχοι κρίθηκαν πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτου Δικαστηρίου της Αθήνας τα δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία, που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αναμένεται να ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών. Εντός της ημέρας το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του επί των ποινών.

Οι δύο Βούλγαροι σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου που δεν έχει αποκαλυφθεί από ποιον είχε ανατεθεί. Ο εντολέας εικάζεται ότι ανήκει στον υπόκοσμο της Αυστραλίας, όπου παλιότερο δραστηριοποιείτο το θύμα. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι στην Ελλάδα είχαν έρθει για δουλειές και διακοπές και δεν γνώριζαν το θύμα.

Γιατί;

Εικάζεται ότι ίσως πίσω από το φόνο κρύβεται o Αυστραλολιβανέζος Μάικλ Ιμπραήμ που πέρσι καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών και ο οποίος έχει τρία αδέλφια που ασκούν παρεμφερείς δραστηριότητες. Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ο Μακρής ήταν συνέταιρος με τον Ιμπραήμ σε ένα από τα 17 νυχτερινό κλαμπ που είχε ο δεύτερος, αλλά συγκρούσθηκαν και χώρισαν οι δρόμοι τους κάτω από άσχημες συνθήκες.

Το 2009 κάποιοι πυροβόλησαν τον Φάντι Ιμπραήμ και ο Μάικλ Ιμπραήμ θεώρησε ότι υπεύθυνος για την απόπειρα φόνου του αδελφού του ήταν ο Μακρής, τον οποίο και ήθελε να εκδικηθεί. Το 2011 έγινε απόπειρα φόνου του Μακρή αλλά τα αδέλφια Ιμπραήμ αθωώθηκαν.

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.