Ένταση μεταξύ Ιράν και Πακιστάν, "εξαφάνιση" φρουρών

-

Τουλάχιστον 10 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων μελών των Φρουρών της Επανάστασης, απήχθησαν στα σύνορα με το Πακιστάν, μετέδωσαν τα ιρανικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων. Σουνιτική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή τους.

Οι Φρουροί της Επανάστασης υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ότι ορισμένα μέλη τους απήχθησαν από ομάδα ενόπλων σε μεθοριακό φυλάκιο στην πόλη Μιρζαβέχ, στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.

Οι Φρουροί δεν διευκρίνισαν τον αριθμό των απαχθέντων, αλλά το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα επικαλούμενο αξιωματούχο ότι 14 άνθρωποι απήχθησαν. Ο Εμπραχίμ Αζιζί, εκπρόσωπος της Τζάις αλ Αντλ, μιας σουνιτικής ένοπλης οργάνωσης, δήλωσε ότι μέλη της απήγαγαν 10 ανθρώπους.

Το Ιράν δηλώνει ότι οργανώσεις ενόπλων έχουν καταφύγει στο Πακιστάν και προειδοποιεί ότι θα πλήξει τις βάσεις τους αν το Ισλαμαμπάντ δεν αναλάβει δράση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.