Εντός των ημερών η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν... Rafale στην Ελλάδα

-

Με τον Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με αναφορές «κλείδωσε» το τετ α τετ των ηγετών Ελλάδας και Γαλλίας. Η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν φέρεται πως θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι το πιθανότερο είναι να γίνει στην Κορσική, δίχως βέβαια να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει στο Παρίσι.

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν οι λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας προκειμένου αυτές να οριστικοποιηθούν με στόχο οι υπογραφές να «πέσουν» εντός Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και αγορά οπλικών συστημάτων, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Μεταξύ άλλων, φέρεται να συζητείται η αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale καθώς και τορπιλών.

Ορισμένα από τα αεροσκάφη θα είναι καινούρια και κάποια μεταχειρισμένα και η αγορά προωθείται προκειμένου να γίνουν γρήγορα διαθέσιμα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενδεχομένως και εντός 12μήνου, που πρόκειται για σύντομο χρόνο, με τα δεδομένες τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.