Εντός του Ιράκ, κατά του ΡΚΚ οι Τούρκοι

-
77

Έξι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Τούρκων στο όρος Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν και νέες επιχειρήσεις εκεί.

"Έχουν γίνει και στο παρελθόν και θα θα συνεχίσουμε από εδάφους και αέρος, εφόσον είναι απαραίτητες για την ασφάλεια", είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα λέγοντας ότι, όταν ανακοινώσαμε την επιχείρηση στο όρος Καντιλ, αντί να αντιδράσει το PKK, αντέδρασε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

O τουρκικός στρατός πλέον και επίσημα επιχειρεί μέσα στο βόρειο Ιράκ. Οι ειδικές δυνάμεις επιχειρούν σε βάθος 20 χλμ. εντός του Ιράκ και καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική του ομιλία, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως το PKK θα χτυπηθεί όπου κι αν βρίσκεται. Θα τους χτυπήσουμε στην φωλιά τους, τόνισε εννοώντας το όρος Καντίλ.

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού στρατου στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εντός του Βορείου Ιρακ έχουν ήδη σκοτωθεί 130 κούρδοι του PKK.

Όπως όλα δείχουν, μια επιχείρηση προς το όρος Καντιλ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τις τουρκικές εκλογές.