Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

-

Επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη, πριν από λίγο, στην επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet, νωρίτερα στην περιοχή του οικισμού έφτασε λεωφορείο με το οποίο θα γίνονταν η μεταφορά των πολιτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή». Πρόκειται συνολικά για 35 άτομα τα οποία βρέθηκαν θετικό στον ιό μετά από δειγματοληψία που έγινε προχθές.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αντέδρασαν περίπου 200 άτομα που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η επιχείρηση μεταφοράς των 35 ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, στην Αρωγή

Λόγω της έντασης τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από την περιοχή του οικισμού. Αυτή την ώρα οι αντιδρώντες έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Σωκράτους και καίνε λάστιχα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, στον κυκλικό κόμβο Ηρώων Πολυτεχνείου και Αεροδρομίου.

Πλέον αναμένεται η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων στην «Αρωγή».

Επίθεση δέχθηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε Αγοραστό και Καλογιάννη

Στην είδηση της έντασης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αντέδρασαν άμεσα και αποχώρησαν από σύσκεψη που εξελίσσονταν στην έδρα της Περιφέρειας και με το ίδιο αυτοκίνητο κινήθηκαν προς την περιοχή των επεισοδίων.

Φτάνοντας κοντά στο σημείο όπου η κατάσταση ήταν έκρυθμη, συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε, σύμφωνα με το larissante.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίθεση έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν από νωρίς το πρωί τα γεγονότα.

Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης η περιοχή μετά τα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των 35 θετικών κρουσμάτων, έγινε έκτακτη σύσκεψη στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση αυτών που βρέθηκαν θετικοί, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, σύμφωνα με την ενημέρωση, υπήρξε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και αποφασίστηκαν νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες και σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ η περιοχή θα τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.