Επεισόδια στη Ρώμη καθώς νεοφασίστες "υπερασπίζονται" το δικαίωμα στον κορονοϊό... των άλλων

-
Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός σαρώνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Ένταση σημειώθηκε απόψε στην Ρώμη, στο τέλος κινητοποίησης της νεοφασιστικής οργάνωσης Νέα Δύναμη (Forza Nuova), η οποία θεωρεί αντιδημοκρατικά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε για τον περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι νεοφασίστες διαδηλωτές, στην κεντρική Πλατεία του Λαού, πέταξαν καπνογόνα και κροτίδες και η αστυνομία απάντησε με αντλίες νερού. Πριν από 2 ώρες είχαν διαδηλώσει εκεί (ειρηνικά) μέλη εμπορικών ενώσεων, που διαμαρτύρονταν ότι το μειωμένο ωράριο σε καφετέριες και εστιατόρια οδηγεί σε ανεργία και οικονομική δυσπραγία.

Τα νοσοκομεία της Ιταλίας βρίσκονται όμως και πάλι στα όριά τους, καθώς σκαρφαλώνουν τα κρούσματα και οι θάνατοι για άλλο ένα κύκλο της πανδημίας. Το δεύτερο κύμα χτύπησε την Ιταλία τέλη Αυγούστου  με την επιστροφή από τις διακοπές  και επιδεινώθηκε τον Οκτώβρη, καθώς κι εκεί έχει πιάσει χειμώνας στα βόρεια και στα κεντρικά. Τα ημερήσια κρουσματα έφθασαν προχθές τις 20.000 και οι νεκροί που ειχαν καθηλωθεί στους 5-10 την ημέρα επί μήνες, έφτασαν χτες τους 140.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.