Έπεσε το πρώτο πρόστιμο για μπούρκα

-

Επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο στη Δανία για τη χρήση νικάμπ ή μπούρκας σε δημόσιο χώρο, βάσει του νόμου που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη.

Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα, το πρόστιμο επιβλήθηκε σε μία 28χρονη, η οποία ήρθε σε αντιπαράθεση με μια άλλη γυναίκα, όταν προσπάθησε να της βγάλει το νικάμπ. Το περιστατικό σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Χόρσολμ, στη βορειοανατολική Δανία.

Η γυναίκα ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ξαναφόρεσε την μπούρκα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τραβήξει φωτογραφίες. Στην συνέχεια την  ενημέρωσε ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο 1.000 κορώνων (134 ευρώ) αν δεν αφαιρέσει το νικάμπ ή δεν απομακρυνθεί από τον δημόσιο χώρο.

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου και οι παραβάτες, όσοι δηλαδή φορούν μπούρκα ή κρύβουν με οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ το πρόσωπό τους σε δημόσιο χώρο, τιμωρούνται με πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει και τις 10.000 κορώνες (1.340 ευρώ).

Αντίστοιχες νομοθεσίες ισχύουν στη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο και τη Γερμανία και οι υποστηρικτές του μέτρου, απαντούν στους επικριτές του, ότι πέρα από την ασφάλεια βοηθά και στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων με τις δημοκρατίες της Δύσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.