Επιδρομές και επιθέσεις δυνάμεων Άσαντ κατά του ΙΚ

-

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και ενεπλάκη σε μάχες με τους τζιχαντιστές στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, έγραψε η εφημερίδα Αλ Ουάταν, που θεωρείται προσκείμενη στο καθεστώς της Δαμασκού.

Οι μάχες αυτές, στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και τη Ντέιρ Εζόρ, τη Δευτέρα υποδεικνύουν πως η εξτρεμιστική οργάνωση διαθέτει ακόμη δυνάμεις και ερείσματα δυτικά του Ευφράτη, στην ανατολική όχθη του οποίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών, προσπαθεί να τους αποσπάσει την τελευταία λωρίδα γης που κατέχουν.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «έναν αριθμό αεροπορικών πληγμάτων» εναντίον μελών «του ΙΚ», τα οποία κινούνταν «στην ανατολική έρημο, συγκεκριμένα σε έναν από τους χωμάτινους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Σούχνα και νοτιοανατολικά της πόλης», φέρεται να δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στην εφημερίδα.

Οι ΣΔΔ πολιορκούν την έρημο, την τελευταία κατοικημένη περιοχή που κατέχουν οι τζιχαντιστές, εδώ κι εβδομάδες. Περίπου 200 τζιχαντιστές παραδόθηκαν, έπειτα από σφοδρές μάχες το Σαββατοκύριακο, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπός τους, προσθέτοντας πως εκτιμάται ότι απομένουν στην πολιορκημένη κοινότητα περίπου 1.000 μαχητές, πολλοί από τους οποίους πιστεύεται πως είναι αλλοδαποί.

Χιλιάδες ακόμη τζιχαντιστές και μέλη των οικογενειών τους κρατούνται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την διοίκηση της Ουάσινγκτον.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.