Υπέρ του να εξετασθεί στη Γερμανία η έγκριση εμβολίων από τη Ρωσία και την Κίνα, λόγω του αργού ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού με τα άλλα εμβόλια, τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Θα μπορούσε κανείς να εξετάσει σε εθνικό επίπεδο την οργάνωση τέτοιων προμηθειών», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο. «Δεν πρόκειται για εθνικισμό των εμβολίων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έγιναν προφανή λάθη στην προμήθεια των εμβολίων. Επομένως, είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν οι αναγκαίες ποσότητες εθνικά για την αντιστάθμιση των ελλειμμάτων. Τα εθνικά μέτρα θα πρέπει να εξαρτηθούν από το πώς η Ευρώπη φαντάζεται το μέλλον και αν η Ευρώπη εξακολουθεί να βλέπει τον εαυτό της ως ένα αργό τάνκερ», συμπλήρωσε ο Ντόμπριντ.

«Στη Γερμανία υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για κλινικές δοκιμές και τεστ καθώς και για την επιστημονική αξιολόγηση των εμβολίων. Θα μπορούσαμε φυσικά να προχωρήσουμε σε εγκρίσεις και σε εθνικό επίπεδο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή πρακτική. Να αρχίσει ο έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τα κινέζικα ή ρωσικά εμβόλια έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια με τα εμβόλια που διατίθενται στη Δυτική Ευρώπη. Μπορούμε επίσης να διεξαγάγουμε αυτόν τον έλεγχο συμπληρωματικά. Τέτοιες δοκιμές στη Γερμανία μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως προπαρασκευαστικές εργασίες για μεταγενέστερες ευρωπαϊκές εγκρίσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα θέματα της αυτόνομης δράσης εκτός συζήτησης», τόνισε ο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.

«Φυσικά και μοιραζόμαστε το εμβόλιο με άλλες χώρες, είναι όμως και σημαντική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης, μιας χώρας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσουν τα εμβόλια διαθέσιμα για τους δικούς τους πολίτες. Έχουμε το χρέος να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα εμβόλια», πρόσθεσε Ντόμπριντ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.