Επιμένει ο Μητσοτάκης: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ψηφιστούν οι Πρέσπες»

-
112
Πως και γιατί ο περίπατος του Κυριάκου έγινε εφιάλτης, Δημήτρης Χρήστου

Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία εξακολουθεί να θεωρεί μια κακή συμφωνία, είπε από την Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απέφυγε ωστόσο να πει αν θα καταθέσει πρόταση μομφής.

«Αύριο ξεκινάει μια κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή και οι βουλευτές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και θα καταστούν υπόλογοι με τις αποφάσεις τους απέναντι στην ιστορία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παραλλήλως επέμεινε στη θέση του πως η συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες και συνιστά έτσι εγκατάλειψη μιας εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών για την Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό τους γνωρίζει μόνον ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ως ΝΔ, θα προσέλθουμε συντεταγμένα στη συζήτηση στη Βουλή, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και θα εξηγήσουμε γιατί είναι μια κακή συμφωνία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να διεξαχθεί η συζήτηση δίχως να έχει κατατεθεί το οριστικό κείμενο του αναθεωρημένου συντάγματος της ΠΓΔΜ.