Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο – Γιορτή για την απελευθέρωση

-

Το Καστελλόριζο θα επισκεφθεί την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει:

«H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης Γιώργου Σαμψάκου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελόριζου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου».

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1943, το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» κατέπλευσε  στο λιμάνι και το Καστελλόριζο έγινε το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώθηκε.


Έκτακτο δρομολόγιο

Για τον εορτασμό θα εκτελεσθεί και έκτακτο δρομολόγιο από το πλοίο "Σταυρός" με πρωτοβουλία του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούσση, που όπως ανακοίνωσε δεν θα κόψει εισιτήρια. Το πλοίο θα σημαιοστολιστεί και με έκτακτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιήσει από τη Ρόδο στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, την 12η Σεπτεμβρίου, θα διανυκτερεύσει στο νησί συμμετέχοντας στον εορτασμό της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου. Μετά τις επίσημες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί από το δήμο Μεγίστης για το πρωί της Κυριακής, 13-9-2020, το πλοίο θα δεξιωθεί όλους τους κατοίκους και όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν και οι οποίοι θα μεταφερθούν με το ΙΧ αυτοκίνητο τους εντελώς δωρεάν. Η αναχώρηση του πλοίου από το νησί θα γίνει την Κυριακή στις 14.00.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.