Επίθεση Γεννηματά στον πρωθυπουργό: Go back κύριε Τσίπρα

-
115

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε για τη συμφωνία των Πρεσπών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση πέρασε από τη δήθεν αριστερή πολιτική της και το Go back κυρία Μέρκελ στις πρακτικές της πιο παλιάς δεξιάς του yes man λόγω πιέσεων από τους Αμερικανούς» είπε η Φώφη Γεννηματά για να προσθέσει: « Απέναντι σας όμως έχετε τον ελληνικό λαό που σας λέει: Ως εδώ. Φτάνει πια. Go back κύριε Τσίπρα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στιγμάτισε το γεγονός ότι οι βουλευτές δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του νέου Συντάγματος της γειτονικής χώρας με τις τροπολογίες που προβλέπει η συμφωνία και πρόσθεσε: «Και όχι μόνο αυτό. Αλλά οι Σκοπιανοί εκβιάζουν ανοιχτά δηλώνοντας πως δεν θέτουν σε ισχύ τις συνταγματικές τροποποιήσεις παρά μόνο αν και όταν επικυρωθεί το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Και η Ελληνική Κυβέρνηση το αποδέχθηκε και αυτό. Δηλαδή η Ελληνική Βουλή ψηφίζει στα τυφλά, με όλα τα σενάρια ανοιχτά».

Σε ότι αφορά την ρηματική διακοίνωση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα γιατί αναφέρεται ρητά σε Μακεδονικό λαό. Στην συνέχεια, η κα Γεννηματά επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνησης, την ΝΔ, αλλά εμμέσως και στους ανεξάρτητους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ο βολικός κύριος Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά. Η ΝΔ αγωνία μη βρει ανοιχτό το θέμα μετά τις εκλογές και οι πρόθυμοι ανησυχούν μην τυχόν και πάει ο κόπος τους χαμένος» είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε επίσης ότι ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών αλά καρτ και επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.