Επιτροπή Δεοντολογίας: Όχι άρση ασυλίας Βαρουφάκη για την Αίγινα

-

Τη μη άρση ασυλίας του προέδρου του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, απορρίπτοντας το εισαγγελικό αίτημα για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του. Η δικογραφία αφορούσε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Αίγινα με άνδρα του λιμενικού σώματος την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, επειδή ο κ. Βαρουφάκης θέλησε να μεταβεί ακτοπλοϊκώς από την εξοχική του κατοικία στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της Βουλής.

Ο κ. Βαρουφάκης με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζήτησε από τα μέλη της να απορρίψουν την εις βάρος του δικογραφία ως «συνταγματικά και ηθικά απαράδεκτη», κάνοντας λόγο για «συνταγματικό δικαίωμα απρόσκοπτων μετακινήσεων βουλευτών». Σημειώνεται ότι οι βουλευτές Αθανάσιος Πλεύρης από τη ΝΔ και Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, διαφοροποιήθηκαν ως προς το σκέλος του αδικήματος της απείθειας, υπερψηφίζοντας την άρση ασυλίας του κ. Βαρουφάκη. Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, η οποία και θα αποφασίσει τελικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.