Έρευνα για τον Μπαρμπαρούση διέταξε ο Άρειος Πάγος

-
68

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

Νωρίτερα προφορική μηνυτήρια αναφορά κοινοποίησαν ότι θα καταθέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κ Καμμένος και Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Εντολή Κοντονή για κατεπείγουσα εξέταση

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για τη διενέργεια της έρευνας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, τον χαρακτηρισμό των οποίων θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη του βουλευτή.