Quantcast
Ερντογάν: Επειδή πετύχαμε τους στόχους μας, εξαπλώνεται η Τουρκοφοβία - slpress.gr
Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εναντίον του PKK

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χθες ότι ο πόλεμος εναντίον της Τουρκίας οφείλεται στις επιτυχίες που αυτή σημείωσε στη Λιβύη, στην Συρία, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε αυτές “τις επιτυχίες” απέδωσε «την ισλαμοφοβία και Τουρκοφοβία που παρατηρείται στην Ευρώπη» προσθέτοντας ότι «προσπαθούν και να μας διασπάσουν» χωρίς να προσδιορίζει ποιους ακριβώς περιλαμβάνει το πρώτο πληθυντικό.

Μιλώντας στο Ντολμά-μπαχτσέ προς την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατών (που ειναι ένωση δεξιών κομμάτων και στην οποία ανήκει το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας) είπε μεταξύ άλλων ειδικά για την Τουρκία: «Καμία από τις επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον τομέα της οικονομίας και της τρομοκρατίας, δεν είναι τυχαία. Όσοι δεν κατάφεραν να ακυρώσουν  τα αποτελέσματα της τουρκικής πολιτικής στη Λιβύη, στη Συρία, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και πιο πρόσφατα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προσπαθούν να μας βάλουν τρικλοποδιές με ασύμμετρες μεθόδους και με αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες».

«Σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνουμε ειδήσεις για επιθέσεις κατά ατόμων μόνο και μόνο επειδή είναι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι», είπε. «Η νεοναζιστική τρομοκρατία χτυπάει μουσουλμάνους και άλλες ομάδες με διαφορετικές εθνικές ταυτότητες, απόψεις και θρησκευτικές δοξασίες. Ειδικά οι ενέργειες κατά τζαμιών, χώρων εργασίας, ενώσεων, σχολείων έχουν φτάσει σε αδιανόητο επίπεδο. Οι προτροπές για κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία, για το σκίσιμο του κορανίου στη Νορβηγία, για προσβολή του προφήτη μας στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου είναι μόνο μερικές από τις επιθέσεις εναντίον των ιερών και οσίων μας. Αλλά ο δυτικός κόσμος επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της αυξανόμενης εναντίον μας απειλής που απλώνεται σαν δηλητηριώδης κισσός».

«Παράλληλα μιλούν για ευρωπαϊκό Ισλάμ, για γαλλικό Ισλάμ και αυστριακό Ισλάμ, διασπώντας τους μουσουλμάνους. Ο στόχος αυτών των σχεδίων για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, όπως παρουσιάζονται, είναι να σπάσουν τους δεσμούς των Ευρωπαίων Μουσουλμάνων με την πατρίδα τους και την ισλαμική ούμα (σ.σ. κοινότητα). Στόχος τους είναι να μας αφομοιώσουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτά τα σχέδια, το οποίο έχει πάρει έναν πολιτικό μανδύα και διαδίδεται όλο και πιο πολύ και η ένωση των κομμάτων μας πρέπει αυτό να το πολεμήσει. Θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά αυτά τα εγκλήματα μίσους», κατέληξε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.