Ετοιμο δηλώνει το Ιράν να μεσολαβήσει μεταξύ Αγκυρας και Δαμασκού

-

Ετοιμο να βοηθήσει στην επίλυση της διένεξης μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, δήλωσε το Ιράν, προασπιζόμενο την εδαφική κυριαρχία της Δαμασκού.

Η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, ενώ το Ιράν και η Ρωσία υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Ασάτ. Οι τρεις χώρες προσπάθησαν να συνεργαστούν, προηγουμένως, για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση.

Σε μια συνάντηση μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία,  Γκιρ Πέντερσεν και Ιρανών αξιωματούχων, η Τεχεράνη υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης ζητημάτων στη Συρία μέσω της διπλωματίας.

"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Ιράν επανέλαβε ότι οι άμαχοι στη Συρία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες ... και ότι το Ιράν είναι έτοιμο να μεσολαβήσει μεταξύ Τουρκίας και Συρίας για την επίλυση του προβλήματος", ανέφερε επίσημη ιστοσελίδα του Ιράν.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ, σε ξεχωριστή συνάντηση με τον Πέντερσεν στην Τεχεράνη, δήλωσε ότι το Ιράν είναι διατεθειμένο να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία με σεβασμό στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Συρίας.

Οι συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία προσπαθούν να καταλάβουν την επαρχία της Συρίας, το τελευταίο κατεχόμενο τμήμα, από αντάρτες, στη χώρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν απείλησε ότι θα απομακρύνει τα συριακά στρατεύματα από την Ιντλίμπ, ακόμη και δια της βίας, αν δεν αποσυρθούν, μέχρι το τέλος του μήνα, μετά τον θάνατο οκτώ Τούρκων στρατιωτών τη Δευτέρα από τη συριακή κυβέρνηση, κοντά στην πόλη Saraqeb.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.