Έτοιμος για κυρώσεις κατά της Σ. Αραβίας ο Μακρόν

-

Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει «διεθνείς κυρώσεις» σε βάρος των «δραστών» της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου κι επικριτή του Ριάντ Τζαμάλ Κασόγκι «σε συνεργασία με τους εταίρους της».

Η ανακοίνωση έγινε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Μακρόν με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαμλμάν. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής, ο Γάλλος πρόεδρος «διατύπωσε τη βαθιά αγανάκτησή του μπροστά σε αυτό το έγκλημα και ζήτησε από τον βασιλιά να ριχθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία» τονίζεται στο δελτίο τύπου του Ελιζέ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε στον Σαουδάραβα μονάρχη τη βασική προτεραιότητα που αποτελεί για τη Γαλλία η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθεροτυπίας… Η Γαλλία δεν θα διστάσει να λάβει, σε συμφωνία με τους εταίρους της, διεθνείς κυρώσεις εναντίον των ενόχων» επισημαίνεται.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «προέτρεψε» σήμερα τη Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί στο πλαίσιο της τουρκικής έρευνας για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον βασιλιά Σαλμάν, γνωστοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν στερούνται αξιοπιστίας και παραμένει αναγκαίο να καθοριστεί με σαφήνεια τι συνέβη» σημείωσε μια εκπρόσωπος τύπου σε μια ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός «προέτρεψε τη Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί με τους Τούρκους ερευνητές και να είναι διαφανής στην έκδοση των αποτελεσμάτων της».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.