Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από πανικό σε συναυλία στην Ανκόνα

-
82

Απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν σε κλαμπ στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα, όταν εκατοντάδες άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να σπρώχνονται στην προσπάθειά τους να βγουν από τον συναυλιακό χώρο.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πανικός προκλήθηκε όταν άγνωστοι έριξαν σπρέι πιπεριού στο πλήθος.

Συνολικά έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν , αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Πυροσβεστική με ανάρτηση της στο Twitter αποδίδει την πρόκληση πανικού στην «ρίψη μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό», εξαιτίας της οποίας «οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον».

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 1000 άτομα, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta.

«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω», αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ένας 16χρονος τραυματίας, που είχε μεταφερθεί σε αλλόφρονα κατάσταση στο νοσοκομείο της Ανκόνας.