«Ευχαριστούμε», αλλά δεν θα πάρουμε, απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης για τη μετονομασία του Ευαγγελισμού

-

Την διαφωνία της με την απόφαση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» του Μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» εκφράζει η οικογένεια του αδικοχαμένου πολιτικού που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Την απάντηση έδωσε ο γιος του Παύλου Μπακογιάνη και σημερινός δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας σε ανάρτησή του ότι η οικογένεια δεν θέλει να γίνει η μετονομασία. «Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Ευχαριστούμε θερμά την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.

Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.

Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.