Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βενεζουέλα

-
60

Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνάντησαν χωριστά τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τον πολιτικό του αντίπαλο Χουάν Γκουάιντο, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, για να "συμβάλουν σε μια ειρηνική πολιτική λύση" της κρίσης, ανακοίνωσε η ΕΕ.

Έπειτα από πρόσκληση του Μαδούρο, οι διπλωμάτες μετέβησαν την Παρασκευή στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, και το Σάββατο συναντήθηκαν με τον Γκουάιντο και άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕ.

Όπως και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η ΕΕ θεωρεί μη νόμιμη τη δεύτερη θητεία για την οποία ο Μαδούρο ορκίστηκε στις 10 Ιανουαρίου έπειτα από μια προεδρική εκλογή την οποία η ΕΕ δεν αναγνωρίζει.

Οι επαφές που είχαν οι διπλωμάτες με τις δύο πλευρές εντάσσονται στο πλαίσιο της βούλησης της ΕΕ να "συμβάλει σε μια πολιτική και ειρηνική λύση" της κρίσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη Βενεζουέλα αλλά και για να "διατηρήσει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας" με όλες τις πλευρές, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.