Φάκελος με τοξική ουσία στάλθηκε στο Λευκό Οίκο

-

Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά από αποστολή φακέλου στον Λευκό Οίκο, ο οποίος περιείχε τη θανατηφόρα ουσία ρικίνη.

Σύμφωνα με τους New York Times, ομοσπονδιακοί πράκτορες επιβεβαίωσαν πως ο φάκελος περιείχε ρικίνη, μια ισχυρή τοξική oυσία που έχει χρησιμοποιηθεί σε βασανισμούς και δολοφονίες και για την οποία δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος έστειλε το φάκελο και να προσδιορίσουν εάν έχουν σταλεί άλλοι φάκελοι μέσω του ταχυδρομικού δικτύου.

Δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο εντοπίστηκε ο φάκελος πριν φτάσει στην αίθουσα αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου.

Εστάλη από τον Καναδά, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλούνται οι NYT.

Σημειώνεται ότι η αλληλογραφία που προορίζεται για το Λευκό Οίκο ταξινομείται και ελέγχεται σε εξωτερικές εγκαταστάσεις, πριν φτάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μέχρι  στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό από τον Λευκό Οίκο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.