Φιρί-φιρί το πάνε - Τουρκικές φρεγάτες "λόκαραν" δύο ελληνικές

-

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς συνεχίζεται η στενή παρακολούθηση του Oruc Reis.

Δύο τουρκικές εξέπεμψαν ηλεκτρονικά σήματα προς ισάριθμες ελληνικές φρεγάτες και έστρεψαν τα όπλα τους προς αυτές, όπως ακριβώς είχαν κάνει οι τουρκικές φρεγάτες και στη γαλλική φρεγάτα προ μηνών στα ανοιχτά της Λιβύης.

Στην περίπτωση εκείνη , η γαλλική επεδίωξε να κάνει έρευνα σε τουρκικό φορτηγό πλοίο ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη και τα τουρκικά πολεμικά που το συνόδευαν, αμέσως έστρεψαν όπλα και κατηύθυναν ηλεκτρονικά σήματα  προς τη γαλλική φρεγάτα, που σημαίνουν στη γλώσσα του πολεμικού ναυτικού "σε σημαδεύω, σταμάτα". Τότε η Γαλλία είχε ξεσηκώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία επέμεινε ότι εν αδίκω έκαναν έλεγχο σε διεθνή ύδατα οι Γάλλοι και ότι δεν επρόκειτο για λοκάρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν σήμερα τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Τα ελληνικά πληρώματα αντέδρασαν πολύ ψύχραιμα, γιατί είχαν εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ειδικά μετά το περιστατικό με τη φρεγάτα "Λήμνος", που "τσούγκρισε" με τουρκική. Η εντολή είναι να μην προβούν σε ενέργειες που θα δώσουν στους Τούρκους επιχείρημα να μεμφθούν την Ελλάδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.