Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών των εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα, και αύξησε σε επικίνδυνο επίπεδο τη συγκέντρωση χημικού προσθέτου στο νερό, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η τοπική αστυνομία.

Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως και κανένας καταναλωτής της πλησιέστερης κοιότητας (προαστίου της μεγάλης πόλης Τάμπα0 δεν κνδύνευσε, αναφέρει η αντιστοιχη κομητεία. Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές από την ηλεκτρονική πειρατεία.

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα της συγκεκριμένης μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό. Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, αλλά είναι πολύ καυστική, διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα, μπορεί επίσης υγρό με μεγάλη συγκέντρωση υδροξειδίου του νατρίου να προκαλέσει τύφλωση αν έρθει σε επαφή με τα μάτια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.