Φώφη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς

-
Ο Τσίπρας δίνει τα ρέστα του για να μειώσει τη διαφορά, Νεφέλη Λυγερού

Απάντηση στον παριστάμενο Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την πρότασή του για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, έδωσε η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της στην σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Περιέγραψε ο κ.Τσίπρας τους κινδύνους», είπε η κ. Γεννηματά, «από μια πιθανή συνεργασία της ακροδεξιάς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επομένη των Ευρωεκλογών. Είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση". Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς".

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε την κριτική της στον παριστάμενο πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Γι' αυτό, όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας. Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη στήριξη του Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Η Κ. Γεννηματά κράτησε μάλιστα αποστάσεις ασφαλείας από τον πρωθυπουργό και στην οικογενειακή φωτογραφία της προσυνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.