Φωτιά και στο Λαύριο - 71 πυρκαγιές σήμερα...

-

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Λαυρίου, στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στο σημείο έσπευσαν 21 οχήματα με 52 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα. Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, παρ' ότι η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Στο Λαύριο ανησυχούσαν μήπως εξαπλωθεί εκεί η φωτιά της γειτονικής Κερατέας και Αναβύσσου και συμμετείχε μάλιστα ο δήμαρχος στη σύσκεψη της Αναβύσσου νωρίτερα. Εκείνη η φωτιά τελικά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, αλλά τελικά το Λαύριο το "βρήκε" άλλη εστία.

Σήμερα η Πυροσβεστική αντιμετώπισε συνολικά  71 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν σε κατασβέσεις 889 πυροσβέστες και 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 314 πυροσβεστικά οχήματα και  εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνέδραμε και ο στρατός, και εθελοντές πυροσβέστες, και επιστρατεύτηκαν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών», ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Και μια ανθρώπινη απώλεια

Υπενθυμιζεται ότι σκοτώθηκε και ένας 35χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, πατέρας ενός παιδιού, ενώ πολύ βαριά τραυματίσθηκε και 24χρονος  συνάδελφός του, συνεπιβαίνων της μοτοσικλέτας, όταν οι δυο ένστολοι κλήθηκαν σε φωτιά στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και η μοτοσικλέτα τους συγκρούσθηκε με δύο ΙΧ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.