"Πάγο" στον Κοτζιά βάζουν οι ΑΝΕΛ

-

Σκληρή γλώσσα κατά του Νίκου Κοτζιά χρησιμοποιεί ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, με αφορμή τα όσα είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην FAZ, ο υπουργός Εξωτερικών. Οι ΑΝΕΛ απαντούν στον κ. Κοτζιά ότι την άποψη της κυβέρνησης την εκφράζει ο εκπρόσωπός τους και ότι ο καθένας θα πρέπει να περιορίζεται «στα του οίκου του». Του στέλνουν τέλος το μήνυμα να μην τους υπολογίζει στην ψηφοφορία  για την συμφωνία των Πρεσπών.

«Στο ζήτημα του σχεδίου συμφωνίας των Πρεσπών και για τη διαδικασία ψήφισής του, όταν και εάν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε σαφής τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Θεόδωρος Τοσουνίδης. Προσθέτει επίσης ότι «οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκφράζει προσωπικές εκτιμήσεις και σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να περιορίζεται "στα του οίκου του".

Παραλλήλως ο κ. Τοσουνίδης επισημαίνει ότι «η σημερινή κυβέρνηση, από την αρχή του βίου της (Σεπτέμβριος 2015), είναι κυβέρνηση δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «εκφράζεται επισήμως διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος μεταφέρει την κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα».

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα FAZ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρειάζεται μόνον έξι επιπλέον ψήφους για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία», αλλά και ότι λόγω αποχωρήσεων από την διαδικασία μπορεί εκείνη την ημέρα να μην απαιτούνται ούτε 130 ψήφοι για την αναγκαία πλειοψηφία. Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι αν και η κυβέρνηση επιδιώκει μια πλειοψηφία άνω των 150, την οποία όπως είπε θα έχει, δεν δεσμεύεται από νομικής άποψης για κάτι τέτοιο.

Η άποψη αυτή του κ. Κοτζιά έρχεται σε κάθετη αντίθεση με την θέση των ΑΝΕΛ για διευρυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων, αλλά και με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ενισχυμένη πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εξωτερικών στην συνέντευξή του άφηνε όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την συμφωνία, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν βουλευτές αυτού του κόμματος που θεωρούν καλή τη συμφωνία». Η φράση αυτή προκάλεσε την  έντονη αντίδραση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, ο οποίος τόνισε ότι «η θέση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους παραμένει αδιαπραγμάτευτη: καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού κράτους».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.