Γερμανία-Γαλλία θορυβημένες από τις εξελίξεις με το βρετανικό τάνκερ

-

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, μετά την κατάσχεση από το Ιράν ενός βρετανικού δεξαμενόπλοιου, κίνηση που κλιμακώνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή εξέφρασαν σήμερα Γερμανία και Γαλλία.

Το Βερολίνο καλεί μάλιστα την Τεχεράνη να «απελευθερώσει άμεσα το πλοίο, καθώς και το πλήρωμά του», με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να κάνει λόγο για «αναίτια κατάσχεση» και να εκτιμά ότι μία περαιτέρω κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων «θα είναι πολύ επικίνδυνη και θα υπονομεύσει όλες τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισης της παρούσας κρίσης».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε ανακοίνωσή του σήμερα εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κατάσχεση τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή έπληξε τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Μάθαμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσχεση του βρετανικού πλοίου από τις ιρανικές δυνάμεις. Την καταδικάζουμε κι εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρει.

Εξάλλου σε παρέμβασή τους οι Φιλιππίνες ζήτησαν την απελευθέρωση ενός ναυτικού που κατάγεται από τη χώρα και συγκαταλέγεται μεταξύ των 23 μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Stena Impero το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.