Γερμανία - Κραμπ-Καρενμπάουερ: Γενική επίθεση σε ΗΠΑ και Τραμπ

-
78

Οι ΗΠΑ πρέπει να συμβάλουν στις διεθνείς προσπάθειες για την προστασία του κλίματος και να βοηθήσουν την Ευρώπη να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ανερχόμενης Κίνας, δήλωσε η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Γερμανία.

Η κατανομή του βάρους με τις ΗΠΑ αφορά κι άλλα πράγματα εκτός από τις στρατιωτικές δαπάνες, σημείωσε η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, μιλώντας σε διάσκεψη που φιλοξενεί ένα γερμανικό κέντρο μελετών, το οποίο υπερασπίζεται τις στενές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

"Το θέμα της δίκαιης κατανομής βαρών παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο", υπογράμμισε, αναφερόμενη στις αξιώσεις των ΗΠΑ προς τη Γερμανία να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες ώστε να αναλάβει πλήρως τα βάρη της στο ΝΑΤΟ. "Αυτό δεν αφορά μόνον τον στόχο για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ: είναι θέμα αξιοπιστίας", πρόσθεσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, απηχώντας την αίσθηση που έχουν πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος για την Ευρώπη σε ένα πλήθος ζητημάτων.