Γερμανία: Μόλις μια μονάδα πίσω από την Μέρκελ οι Πράσινοι

-

Έπειτα από την ιστορική κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις πρόσφατες ευρωεκλογές, οι Πράσινοι στη Γερμανία σημειώνουν και νέα επιτυχία καθώς, όπως προκύπτει από μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στην πρόθεση ψήφου έρχονται δεύτεροι απέχοντας μάλιστα μόλις μια ποσοστιαία μονάδα από τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Μέρκελ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ιδρύματος ερευνών Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, οι Πράσινοι λαμβάνουν στην πρόθεση ψήφου 26%--το υψηλότερο ποσοστό τους από το 1991-- ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι εταίροι της Μερκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, βρίσκονται στην τρίτη θέση με 13%.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης πιθανόν να δημιουργήσει πίεση στο SPD --το οποίο τον περασμένο μήνα απέτυχε να εξασφαλίσει την πρωτιά στο προπύργιό του, την Βρέμη-- για να αποχωρήσει από την εθνική συμμαχία με την Μέρκελ, η οποία αποδείχτηκε σχεδόν μοιραία για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο κατακερματισμός του πολιτικού τοπίου είναι κάτι με το οποίο η χώρα θα πρέπει να μάθει να ζει. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 τα δύο μεγαλύτερα κόμματα συγκέντρωναν μαζί το 80% των ψήφων, ενώ σήμερα το ποσοστό τους συνδυαστικά είναι το μισό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.