Για ενημέρωση στο Πεντάγωνο η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

-
195

Ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο θα γίνει στο Υπουργείο σήμερα Πέμπτη στις 13.00'. Θα αφορά θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Μεταξύ των θεμάτων είναι η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, ειδικά στην περίπτωση, που αυτές  θα στραφούν  κατά των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Επίσης θα συζητηθεί και η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Οι βουλευτές θα ενημερωθούν ακόμη για την πορεία των εν εξελίξει εξοπλιστικών προγραμμάτων και ειδικά για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.

Η ενημέρωση των μελών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής θα περιλαμβάνει και εκτιμήσεις για την πολιτικοστρατιωτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη βόρεια Συρία, για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και γενικότερα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.