Για ενισχυμένη εποπτεία ομιλεί και ο Μοσκοβισί

-
36

«Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας για τη συνολική συμφωνία που αναμένεται να λάβει το αυριανό Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

«Μετά από οκτώ χρόνια χρηματοοικονομικής βοήθειας και επώδυνων θυσιών του ελληνικού λαού, το Eurogroup αύριο πρέπει να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να ολοκληρωθεί θετικά το ελληνικό πρόγραμμα, χρειάζεται είναι ένας ισορροπημένος συμβιβασμός για ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους", είπε.

Ο Μοσκοβισί υποστήριξε ότι και τα 88 προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης έχουν ικανοποιηθεί από την Ελλάδα και ανέφερε πως είναι η σειρά των εταίρων της στην Ευρωζώνη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Ελλάδα από το 2010 έχει λάβει ενίσχυση ύψους 273,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο ανέφερε ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της Ελλάδας και είπε ότι η Επιτροπή προτείνει η Ελλάδα να ενταχθεί σε ενισχυμένη εποπτεία, προκειμένου να παρακολουθούνται η εξέλιξη του χρέους, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να ολοκληρωθούν.