Για εσχάτη προδοσία κατηγορούνται οι "αγνοούμενοι" της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία

-

Η Μαρία Καλεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, δήλωσε η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ.

«Αυτό μου γνωστοποιήθηκε όταν την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία», δήλωσε η δικηγόρος, προσθέτοντας ότι η Καλεσνίκοβα έχει «μαχητική διάθεση και εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε».

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη την Δευτέρα στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ. Όταν οι ομοϊδεάτες της την αναζήτησαν και δήλωσαν την εξαφάνισή της ανησυχώντας, οι αρχές απάντησαν ότι δεν έχουν ιδέα που βρίσκεται. Βρισκόταν όμως σε κρατητήριο.

Η δικηγόρος της δήλωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλέσνικοβα.

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη σήμερα από κουκουλοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.