Για Κυπριακό, ενέργεια, Brexit οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Ολλανδίας

-

Το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, το Brexit, καθώς και ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα συζήτησαν, σε συνάντηση που είχαν στην Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ολλανδίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Στεφ Μπλοκ.

Οι δύο υπουργοί και οι αντιπροσωπείες των δυο χωρών, συζήτησαν, ιδιαίτερα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τρόπους συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο κύριος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Ολλανδό ομόλογό του για το Κυπριακό και για την επιθυμία της Λευκωσίας για επανέναρξη του διαλόγου από εκεί που είχε διακοπεί στο Κραν Μοντάνα.

Ενημέρωσε επίσης για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για το οποίο η Ολλανδία επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της παρουσίας της ολλανδικής SHELL στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Ολλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και, όπως δήλωσε ο κύριος Μπλοκ, υποστηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών για μια βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού.

Ο Ολλανδός υπουργός συζήτησε το Κυπριακό και σε συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, όπου κατέθεσε εισφορά 50 χιλιάδων ευρώ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.