Για τα κρούσματα στο γηροκομείο φταίει νοσηλευτής ή η βόλτα στη λαϊκή

-

Σε νοσηλευτή που είχε νοσήσει και συνέχιζε να εργάζεται αποδίδεται η εστία στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά αναφέρεται και άλλη παρατυπία πιθανόν "ένοχη" για τον ιό, ότι  ένας τρόφιμος πήγε για ψώνια στη λαϊκή και είχε επαφή με πωλητές.

Η εισαγγελική έρευνα δεν έχει προχωρήσει περισσότερο γιατί τα μέλη της διοίκησης του γηροκομείου είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους και δεν κατέστη δυνατόν να  γίνει έλεγχος εγγράφων και άλλων στοιχείων. Όμως φαίνεται ότι όπως εξαρχής είχε γραφεί, πιθανόν να ευθύνεται για τα κρούσματα νοσηλευτής που είχε παραιτηθεί ξαφνικά λίγες ημέρες μετά τα πρώτα δυο κρούσματα, δηλαδή περίπου πριν από μια εβδομάδα. Ο νοσηλευτής είναι σε καραντίνα στο σπίτι του γιατί έκανε τεστ και βγήκε θετικός -όταν έγινε εξάλλου τεστ σε εκείνον, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε το γηροκομείο ότι νυν ή πρώην εργαζόμενός του είναι φορέας.

Δεν είναι σαφές αν η έξοδος του ηλικιωμένου ήταν παράνομη, με την έννοια ότι έχουν ληφθεί  έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία και απαγορεύονται οι επισκέψεις συγγενών, αλλά δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον ηλικιωμένο το δικαίωμα να βγει έξω από το κτίριο.

Τα ανωτέρω ανέφερε κλιμάκιο επιθεωρητών ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έκανε επιτόπιο έλεγχο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.