Γιάννης Μαντζουράνης: Δεν υπήρξε καμία φωτογραφική διάταξη για τον Δ. Τσίπρα

-
169

Δεν υπήρξε καμία φωτογραφική διάταξη για την υπόθεση του Δημήτρη Τσίπρα, αδελφού του πρωθυπουργού, αναφέρει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, απαντώντας στην ΝΔ, η οποία επικαλείται τηλεοπτική δήλωσή του.

Σε γραπτή δήλωσή του «προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων» ο γνωστός δικηγόρος χαρακτηρίζει αναληθείς τους ισχυρισμούς της Πειραιώς.

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή , η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ιωάννης Μαντζουράνης δικηγόρος»