Γηροκομείο: Μα ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κορονοϊός είναι θέμα ατομικής ευθύνης

-

Το θέμα με το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα έχει πάρει ακόμα χειρότερες διαστάσεις μετά την καταγγελία συγγενούς μιας τροφίμου, ότι η διοίκηση του γηροκομείου της είχε στείλει μόλις μια εβδομάδα πριν, να υπογράψει έγγραφο ότι το ίδρυμα δεν φέρει ευθύνη για κρούσμα κορονοϊού.

Καθώς είχαν ήδη νοσήσει άτομα, το έγγραφο δεν στάλθηκε σε τυχαία χρονική στιγμή και τεκμαίρεται ότι ειχαν γνώση στη διεύθυνση του ιδρύματος ότι κινδύνευαν ασθενείς.

Ο γιος του ιδιοκτήτη της μονάδας, είπε σχετικά τα εξής:

«Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κορονοϊό, όταν στείλαμε το χαρτί. Ο κορονοϊός, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είναι καθαρά θέμα ατομικής ευθύνης».

«Καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό, και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά στο νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί».

Όμως αυτό χρονικά προηγήθηκε της αποστολής εγγράφων για την αποποίηση ευθυνών.

Όσον αφορά μάλιστα το γιατί η ιχνηλάτηση:από τον ΕΟΔΥ έγινε μια εβδομάδα μετά τα πρώτα κρούσματα, είπε:

«Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τους στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε».

Όσον αφορά στον νοσηλευτή που είχε συμπτώματα κορωνοϊού και συνέχισε να εργάζεται, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο ιδιοκτήτης υποστήριξε πως ουδείς γνώριζε ότι ήταν ασθενής

«Ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, και ήταν μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένειες ότι αν βρίσκονται ύποπτα περιστατικά θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

Όμως η κυρία που κατήγγειλε ότι της τηλεφώνησαν για να υπογράψει ότι δεν θα έχει απαιτήσεις από το γηροκομείο σε περίπτωση κρουσμάτων, κατήγγειλε ότι της περιέργραψαν τον νοσούντα νοσηλευτή ως.. ασφαλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φορούσε 3 μάσκες και τρία γάντια. Που βεβαίως σημαίνει ότι αν αληθεύει η περιγραφή της νοσηλεύτριας, άπαξ και κάποιος βλέπει συνάδελφό του να φοράει τρεις μάσκες και τρία  ζευγάρια γάντια, αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά....

Ο ιδιοκτήτης είπε πως ούτε αυτό το ήξερε. Όταν έμαθε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος φορούσε τις μάσκες και τα γάντια πέντε-πέντε, εντυπωσιάστηκε.

"Τους ρώτησα, γιατί δεν μου το είπατε βρε παιδιά;"

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας παρήγγειλε έρευνα.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.