Γκάφα ΕΡΤ, "Μακεδονία" τα Σκόπια: Τι απαντά

-
290

Θέμα ανέκυψε κατά τον αγώνα χάντμπολ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ο οποίος διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τον οποίο κάλυπτε τηλεοπτικά η ΕΡΤ3.

Το κρατικό κανάλι, όπως φαίνεται από τον πίνακα του σκορ, εμφάνισε την γειτονική χώρα ως… MKD, δηλαδή «Μακεδονία». Η πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΠΓΔΜ να αναγράφεται ως FYROM, κάτι που έγινε τελικά, αλλά κατόπιν εορτής.

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή στου σημειώνει ότι «η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομάδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».