Ζάεφ: Συμφωνία επί της αρχής με Ελλάδα

-

Η τελική συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας θα επικυρωθεί από το κοινοβούλιο πριν τεθεί σε δημοψήφισμα, ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ο Ζόραν Ζάεφ.

Ανέφερε δε ότι αμέσως μετά η Ελλάδα θα αποστείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία.

«Δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, υπάρχει συμφωνία επί της αρχής, ενώ οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας», είπε και τόνισε πως το συντομότερο θα έχει επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του για το επόμενο βήμα.

«Θα γίνει δημοψήφισμα, οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο, οι πολίτες περιμένουν κάποιον που θα μπορεί να ηγηθεί, οι αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προσφέρουν ένα μέλλον στους πολίτες, η γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών έχουν διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα και ότι οι δύο χώρες δεν υπήρξαν ποτέ πιο κοντά σε λύση», είπε.

Τέλος, δήλωσε με νόημα πως η «Μακεδονία θα έχει το τέταρτο Ιλιντεν».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.