Ήττα δυνάμεων Άσαντ από το ΙΚ, δεν υποστήριξαν οι Ρώσοι

-
541

Τουλάχιστον 22 άνδρες του Άσαντ, ανάμεσά τους και άνδρες του συριακού στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην Σουέιντα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πρώτες που εξαπολύθηκαν στην περιοχή, όπου δεν υπήρχαν υποψίες για καμιά παρουσία του ΙΚ από το 2016, όπως ανέφερε η ΜΚΟ.

Το ΙΚ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του κατά δυνάμεων του καθεστώτος από την 22α Μαΐου, την επομένη της εκδίωξής του από τις κυβερνητικές δυνάμεις από το τελευταίο οχυρό του στην περιοχή της Δαμασκού. Αξίζει να σημειωθεί πως η ρωσική αεροπορία δεν επενέβη για να υποστηρίξει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ανάμεσα στους 22 μαχητές που σκοτώθηκαν, εννιά ανήκαν σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές ομάδες, έξι ήταν άνδρες του συριακού στρατού και οι ταυτότητες των άλλων δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί. Έτσι έφτασαν τους 184 οι μαχόμενοι υπέρ του Άσαντ που σκοτώθηκαν από το ΙΚ τις τελευταίες 17 ημέρες.