"Ηχητικό" όπλο κατά Αμερικανού στην Κίνα;

-
50

Αμερικανός πολίτης που εργάζεται στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κίνα ανέφερε ότι υποφέρει από «ασυνήθιστους» ήχους και πίεση που του προκάλεσαν ήπια εγκεφαλική βλάβη, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία, ενώ το Πεκίνο επεσήμανε ότι ερευνά το περιστατικό.

Η πρεσβεία εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς που ζουν στην Κίνα ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχεί για «το σοβαρό ιατρικό περιστατικό» και συζήτησε το θέμα με τον Κινέζο υψηλόβαθμο αξιωματούχο Ουάνγκ Γι που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

«Ενημερώσαμε την Κίνα για το τι συνέβη όσο καλύτερα το γνωρίζουμε και απάντησαν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο», σχολίασε ο Πομπέο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουάνγκ. «Συνεργαζόμαστε για να το επιλύσουμε (…) ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε τη λύση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε χθες προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς που ζουν στην Κίνα, ενημερώνοντάς τους να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο να νιώσουν «ανεπαίσθητους και αόριστους, αλλά αφύσικους ήχους και πίεση».