Η απουσία Καμμένου διευκολύνει τον διάλογο, εκτιμούν οι Τούρκοι

-

Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία αναφέρεται η Χουριέτ, η οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η παραίτηση Καμμένου αφήνει ανοικτό το παράθυρο για ενίσχυση του διμερούς διαλόγου.

«Η αποχώρηση του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο σίγουρα δίνει ελπίδες για ενισχυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο κρατών», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

Προσθέτει επίσης ότι «και οι δύο στρατοί απείχαν από εκδηλώσεις για την 23 επέτειο της κρίσης των Ιμίων (Καρντάκ κατά την Χουριέτ) όταν οι δύο χώρες έφθασαν στο χείλος του πολέμου για μια βραχονησίδα», ενώ επισημαίνει παραλλήλως, ότι «ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελο Αποστολάκη προσκαλώντας τον για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία».

«Όλα αυτά», υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, «είναι ενδείξεις της πρόθεσης της τουρκικής κυβέρνησης να ξαναρχίσει το διάλογο με την Ελλάδα για την επίλυση προβλημάτων αναφορικά με τη χρήση του Αιγαίου»!

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.