Η αβεβαιότητα του Brexit πλήττει την στερλίνα

-

Η λίρα Αγγλίας χάνει σήμερα σχεδόν 1% έναντι του ευρώ και του δολαρίου, εξαιτίας των εντάσεων γύρω από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αναβολή της οποίας ζήτησε η Τερέζα Μέι.

Tο βρετανικό νόμισμα κατέγραψε πτώση αφού η βρετανή πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ζήτησε αναβολή του Brexit από τις 29 Μαρτίου για τις 30 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια επιτάχυνε τις απώλειές του αφού ένα εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροής επισήμανε τους «σοβαρούς νομικούς και πολιτικούς κινδύνους» μιας τέτοιας αναβολής.

Γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της στερλίνας ήταν 1,3149 δολάριο, έναντι 1,3223 δολάριο που ήταν χθες, Τρίτη, στις 23:00 ώρα Ελλάδας, ενώ ανταλλασσόταν στις 86,34 πένες για ένα ευρώ, από 85,56 πένες την προηγουμένη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.