Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει τις Πρέσπες και πάει ΣΥΡΙΖΑ

Σύνταξη SLpress.gr
882

Την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εισηγηθεί η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 στελέχη ψήφισαν υπέρ και 5 κατά (ποσοστό 70%).

Ωστόσο, άλλα στελέχη της ΚΕ όχι μόνο δεν δέχονται την απόφαση της ΕΓ, αλλά είναι κάθετα αρνητικά και για οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φέρονται μάλιστα να προσανατολίζονται να ζητήσουν ψηφοφορία και για την απόρριψη κάθε ιδέας συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα. Ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα στελέχη αυτά προτείνουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών».

Την ίδια ώρα η Χαριλάου Τρικούπη αναμένει με αγωνία την απόφαση προκειμένου να πάρει τις δικές της αποφάσεις. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν την Φώφη Γεννηματά να μην περιμένει την ψηφοφορία στην Βουλή, αλλά να προχωρά άμεσα στην διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει τελικά να στηρίξει την συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ. Αν τελικά συμβεί αυτό τότε το ΚΙΝΑΛ θα αντικαταστήσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την ΔΗΜΑΡ να έχει ειλημμένη ήδη την απόφαση να πει το "Ναι" στην συμφωνία των Πρεσπών και να ενσωματώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίας θέλουν το Μαξίμου να έχει κάνει ήδη το σχετικό deal και μάλιστα στελέχη και των δύο πλευρών αποδίδουν σε αυτήν την εξέλιξη την σιωπή που επιδεικνύει τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι θεωρεί αδιανόητο να βάζουν κάποια στελέχη τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από το συμφέρον της χώρας. Προβληματισμός υπάρχει όμως και για την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου και τα όσα είπε, κυρίως γιατί αυτή δόθηκε παραμονές της κρίσιμης ψηφοφορίας.