Η Ε.E. επιθυμεί Ευρωπαίο υποψήφιο για τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

-

Σε έναν Ευρωπαίο υποψήφιο, που θα αντικαταστήσει την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ, επιθυμεί να συμφωνήσει η ΕΕ, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος

Το ΔΝΤ πρέπει να αντικαταστήσει την Λαγκάρντ, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες την επέλεξαν την περασμένη εβδομάδα ως την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ένα αξίωμα το οποίο θα αναλάβει τον Νοέμβριο.

«Υπάρχει ισχυρή βούληση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πριν από τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την οποία πιθανολογείται ότι θα συζητηθεί το θέμα ανεπίσημα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, είναι μεταξύ αυτών που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τη Φινλανδία, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε.

Ένας αξιωματούχος υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. θέλουν ως υποψήφιο κάποιον από χώρα-μέλος της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείονται οι Βρετανοί υποψήφιοι, δεοδμένου ότι η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είχε αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους της Ευρώπης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.