Η Ελλάδα θέτει αύριο την τουρκική παραβατικότητα στο ΝΑΤΟ

-

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το ανώτατο όργανο του ΝΑΤΟ, το βορειοατλαντικό συμβούλιο, και εκεί κατόπιν ελληνικού αιτήματος σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας σε πολιτικό επίπεδο.

Αν ευσταθεί η πληροφορία, σημαίνει ότι η  Ελλάδα ζήτησε και κατάφερε να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο και να αναβληθεί για Πέμπτη πιθανόν η «συζήτηση τεχνικών θεμάτων» που είχε διαφημίσει με  tweet ως έναρξη συνομιλιών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η πολιτική συζήτηση προηγείται των όποιων παραμέτρων οιασδήποτε συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο. Ως προς το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένονται παρατηρήσεις, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα», αναφέρουν διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επαναλάβει ότι θεωρεί την αποχώρηση του Oruc Reis και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων της Τουρκίας από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο σε πολιτική και στρατιωτικό επίπεδο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σήμερα ανακοίνωσε ότι οι «τεχνικές συνομιλίες αναβλήθηκαν για την Πέμπτη». Επ΄αυτού δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς προς το παρόν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.