Η Ιρλανδία θα δεχτεί... 4 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

-

Επικρίσεις από οργανώσεις στήριξης προσφύγων και μεταναστών δέχεται η κυβέρνηση της Ιρλανδίας διότι μετά από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας συμφώνησε να υποδεχθεί μόνο τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Τα τέσσερα παιδιά προστίθενται στα μόλις οκτώ που είχαν φτάσει στην Ιρλανδία από τη Μόρια πριν από την πυρκαγιά, από τα συνολικά 36 που είχε συμφωνήσει να υποδεχθεί η κυβέρνηση.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ρόντερικ Ο' Γκόρμαν δήλωσε ότι γνωρίζει πως ο ιρλανδικός λαός θέλει να δει τη χώρα να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στην προσφορά καταφυγίου σε αυτά τα παιδιά και αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα. Όπως επισήμαναν οι βρετανικοί Sunday Times, η Ιρλανδία θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Γερμανία για την υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από τη Λέσβο, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

Η οργάνωση Συμβούλιο Μεταναστών της Ιρλανδίας τόνισε ότι η χώρα μπορεί να υποδεχθεί τουλάχιστον 40 παιδιά σε πρώτο στάδιο εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Την ίδια ώρα οι Financial Times φιλοξενούν ρεπορτάζ από τη Γερμανία που αναφέρεται σε συνασπισμό άνω των 180 δήμων και κρατιδίων που δηλώνουν ότι θέλουν να υποδεχθούν περισσότερους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ευρώπη από όσους προβλέπει η κεντρική κυβερνητική πολιτική.

Ρεπορτάζ των Sunday Times προσθέτει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων, αν και οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, με άλλες χώρες να συμπράττουν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.